Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan beter genieten van de warmte.

Van isolerende raamfolie tot voorzetramen

Enkel glas isoleert niet goed. Natuurlijk kun je jouw enkel glas laten vervangen door dubbel glas. Je kunt ook kiezen voor isolerende raamfolie. Raamfolie zorgt voor een betere isolatie van jouw ramen, maar komt niet in de buurt bij dubbel of triple glas. Het is wel een goede optie wanneer je je ramen niet kan of mag vervangen.

Je kunt voor de isolatie van je ramen ook kiezen voor voorzetramen. Deze worden op maat voor je geproduceerd en kan je aan de binnen- en buitenkant plaatsen. Dit is een zeer specialistisch karwei. We maken gebruik van een rubberen afdichting om de warmte in de woning te houden. Ook het geluid blijft beter buiten de woning, dit is het voordeel wanneer je je ramen beter isoleert. Je kunt een raam gecombineerd met een voorzetraam vergelijken met dubbel glas. Niet alleen de isolatie van de ramen wordt verbeterd door de voorzetramen. Ook de veiligheid wordt vergroot. Het is moeilijker om door dit raam in te breken.

Verschillende soorten isolatie ramen

Er zijn vele verschillende soorten isolatie ramen. Wat kosten ze en wat zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten?

Hoog rendements glas of triple glas bestaat uit verschillende glaspanelen, twee of drie stuks, met daartussen argon, edelgas. Eén van deze bladen is voorzien van een coating. Hierdoor blijft de warmte beter in de woning.  Standaard dubbel glas is samengesteld uit twee glaspanelen. Hier zit geen gas tussen.

Triple glas is zeer energiezuinig. Dit wordt toegepast bij de nieuwste woningen

Kan ik mijn ramen isoleren in de bestaande kozijnen?

Jouw kozijnen kunnen van hout, kunststof, aluminium of staal zijn:

  • Wanneer je kozijnen van hout zijn is er bijna altijd voldoende plaats om dubbel glas te plaatsen. Is er toch niet voldoende ruimte? Dan kunnen we deze ruimte maken door speciale glaslatten toe te passen en door het frezen van de sponningen.
  • Zijn jouw kozijnen van kunststof? Dan liggen de zaken iets anders. Soms kunnen we echter kliklijsten toepassen, zo ontstaat er toch ruimte voor dubbel glas.
  • Is er sprake van aluminium kozijnen? Hier zijn speciale glaslatten voor, deze moeten precies op maat worden gemaakt.
  • Stalen kozijnen is maatwerk, meestal werken we met een inbouwelement.

Soms is het gewoon niet mogelijk om je enkel glas te vervangen door dubbel glas.

Heb je ervoor gekozen om je bestaande kozijnen te behouden? Dan kan je nog kiezen voor speciaal vacuümglas. Dit is erg dun dubbel glas met een gelijke isolerende waarde als HR++ glas.

Voor een monument is het ook mogelijk om geïsoleerd monumentenglas toe te passen. De spouw is dan kleiner en de dikte is maar tien millimeter in totaal. Deze isolatie werkt redelijk.

Denk eraan dat het mogelijk is om een subsidie aan te vragen wanneer je je enkel glas gaat vervangen door dubbel glas. Ook bespaar je dan gemiddeld €310,- per jaar op je energierekening.

HR glas isoleert zeer goed. Het kan zijn dat er condensvorming ontstaat aan de buitenkant van het glas. Dit trekt in de loop van de ochtend weg wanneer het buiten weer warmer wordt.

Kan ik meer informatie krijgen over het isoleren van mijn glas?

Natuurlijk! Laat ons weten wat je wensen zijn wat betreft de isolatie van je ramen.  Plan daarna een afspraak met ons. We hopen je snel te mogen ontvangen.

Meer actuele berichten

Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor-...

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews