Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er een folie die in de winter de warmte binnen houdt en in de zomer juist de warmte buiten houdt. Er zit een isolerende laag op deze folies. Sommige isolerende raamfolies zorgen ervoor dat jouw enkel glas naar dubbel glas wordt opgewaardeerd. Door het toepassen van bepaalde isolerende raamfolies kan het zelfs zo zijn dat jouw dubbel glas wordt opgewaardeerd naar hoog rendements glas.

De voordelen van isolerende raamfolie

Isolerende raamfolie heeft diverse voordelen. Het zorgt voor warmtewering. Daarnaast weert de folie een deel van de UV straling uit de zon. Soms is het onmogelijk om enkel glas te vervangen door dubbel glas. Isolerende raamfolie kan dan een oplossing zijn. Ook zijn de investeringskosten uiteraard lager dan bij het vervangen van jouw enkel glas door isolatieglas.

De meeste isolerende folies zijn onderhoudsvrij en kunnen als normale ruiten worden schoongemaakt. De montage is een vak apart. Laat dit over aan een specialist zoals Evers & Evers, je bent dan verzekerd van een optimaal resultaat.

De nadelen isolerende raamfolie

Er zitten ook nadelen aan isolerende raamfolie. Jouw ruit wordt door het aanbrengen van de raamfolie iets donkerder. Ben je bang dat je verschil ziet met je andere ruiten? Dan is het verstandig om alle ruiten van de raamfolie met isolatie te voorzien.

Wil je meer weten over de specifieke voor- en nadelen van isolerende raamfolie in jouw situatie? Ben je op zoek naar een isolerende raamfolie die jouw ramen isoleren tegen de kou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met jou gaan we graag op zoek naar de beste oplossing voor jou.

Meer actuele berichten

Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews