Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er een folie die in de winter de warmte binnen houdt en in de zomer juist de warmte buiten houdt. Er zit een isolerende laag op deze folies. Sommige isolerende raamfolies zorgen ervoor dat jouw enkel glas naar dubbel glas wordt opgewaardeerd. Door het toepassen van bepaalde isolerende raamfolies kan het zelfs zo zijn dat jouw dubbel glas wordt opgewaardeerd naar hoog rendements glas.

De voordelen van isolerende raamfolie

Isolerende raamfolie heeft diverse voordelen. Het zorgt voor warmtewering. Daarnaast weert de folie een deel van de UV straling uit de zon. Soms is het onmogelijk om enkel glas te vervangen door dubbel glas. Isolerende raamfolie kan dan een oplossing zijn. Ook zijn de investeringskosten uiteraard lager dan bij het vervangen van jouw enkel glas door isolatieglas.

De meeste isolerende folies zijn onderhoudsvrij en kunnen als normale ruiten worden schoongemaakt. De montage is een vak apart. Laat dit over aan een specialist zoals Evers & Evers, je bent dan verzekerd van een optimaal resultaat.

De nadelen isolerende raamfolie

Er zitten ook nadelen aan isolerende raamfolie. Jouw ruit wordt door het aanbrengen van de raamfolie iets donkerder. Ben je bang dat je verschil ziet met je andere ruiten? Dan is het verstandig om alle ruiten van de raamfolie met isolatie te voorzien.

Wil je meer weten over de specifieke voor- en nadelen van isolerende raamfolie in jouw situatie? Ben je op zoek naar een isolerende raamfolie die jouw ramen isoleren tegen de kou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met jou gaan we graag op zoek naar de beste oplossing voor jou.

Meer actuele berichten

“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”

Volgens Suzanne verdient iedereen een werkplek. "Hoe lang of kort je gebruiksaanwijzing ook is." Daarom besloot ze voor Evers & [...]

Lees meer
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?

Condens kan op de binnen- als de buitenkant van het raam optreden, afhankelijk van de verschillende omstandigheden. Hieronder volgen de [...]

Lees meer
Al het moois ontstaat tussen glas en gerinkel
Al het moois ontstaat tussen glas en gerinkel

Evers & Evers Glas: er is geen houden meer aan ‘Ik ben geen verkoper die mensen iets door de strot [...]

Lees meer
Wat bespaar je door enkel glas te vervangen door dubbel glas?
Wat bespaar je door enkel glas te vervangen door dubbel...

De gasprijzen gaan door het dak. Jij overweegt om jouw enkel glas te vervangen door dubbel glas. Natuurlijk bespaar je [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews