Veelgestelde vragen

Het is ingewikkeld om daar een eenvoudig antwoord op te geven. Er zijn legio verschillende soorten dubbelglas. Vraag je je af wat het dunste dubbelglas is en wil je isolatieglas met een HR-coating? Dan kom je in dit voorbeeld uit op een totaaldikte van 14 mm van het glas. De opbouw van dit glas met een HR-coating is dan 4-6-4. Let op: de spouw van 6 mm is niet voldoende om dit glas HR++-glas te mogen noemen.


Lees meer

Als je je keuze hebt gemaakt voor dubbelglas, dan wil je natuurlijk ook weten wat het kost. De prijs van dubbelglas varieert enorm. Natuurlijk hangt het af van het soort dubbelglas waarvoor je gekozen hebt.


Lees meer

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Door glas te coaten (of te veredelen) wordt vuil en kalk geweerd. Ook eventuele (huid)vetten kunnen glas aantasten, waardoor in de loop van de tijd het glas verweerd raakt en vuil wordt. Met name kalk is lastig te verwijderen. Door glascoating wordt dit voorkomen, waardoor het glas langer (of zelfs voor altijd) mooi blijft.

Nee, glascoating slijt met de tijd, omdat het in feite een extra “laagje” op het glas is. Een beter alternatief voor glascoating is glasveredeling. Door het glas chemische te behandelen krijgt het glas dezelfde kenmerken als gecoat glas, maar dan met een blijvend effect.

Jazeker, een glazen schuifwand is geschikt voor een terrasoverkapping of een veranda. Sterker nog, glazen schuifwanden worden hier regelmatig voor gebruikt. Door je open terrasoverkapping af te sluiten met een glazen schuifwand, wanneer het bijvoorbeeld regent of wat kouder is, kun je langer en eerder genieten van je overkapping.

De prijs van een glazen schuifwand hangt van een aantal factoren af, namelijk het soort glas, de afmeting van het glas en het gekozen materiaal voor de afwerking en het beslag van de schuifwand. Benieuwd naar de kosten van een glazen schuifwand voor jouw project? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Ja, dat kan, als je een beetje handig bent. Je kunt ervoor kiezen een schuifwand zelf te monteren. Ook het eventueel inmeten kun je zelf doen, maar dat kunnen wij ook voor je doen. Je bent zelf vrij om te bepalen wat je wel en niet door ons laat uitvoeren.

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer

Actuele berichten

Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover
Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover

Met een driedaags bezoek aan Finland hebben wij de samenwerking met Cover versterkt. Cover is dé producent van draai- en [...]

Lees meer
Een mooi artikel in de Art of Living
Een mooi artikel in de Art of Living

Evers & Evers Glas en Interieurglas staat met een mooi artikel in de Art of Living. Benieuwd naar het artikel? [...]

Lees meer
Met een artikel op Onzebranche.nl
Met een artikel op Onzebranche.nl

Evers & Evers Glas en Interieurglas staat met een mooi artikel op Onzebranche.nl. In dit artikel wordt dieper ingegaan op [...]

Lees meer
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 8 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 8 reviews