Veelgestelde vragen

Filter op onderstaande categorieën

Informatie

Bekijk veelgestelde vragen over onze producten of de diverse soorten glas.

Bekijk vragen

Overige

Bekijk de overige vragen die veel van onze klanten regelmatig hebben.

Bekijk vragen

Service

Bekijk alle vragen over de garantie, onze service en de dienstverlening.

Bekijk vragen

De dikte van dubbel glas kan erg variëren. Heb je nog nooit eerder dubbel glas aangeschaft, dan kunnen wij je daarmee helpen. Zo kun je fouten en extra uitgaven voorkomen. De dikte van dubbel glas is erg belangrijk. Hoe dikker het dubbel glas, hoe beter isolerend het glas werkt. Met dikker dubbel glas verlies je minder warmte en zal je eindafrekening van je energieleverancier lager uitvallen.


Lees meer

HR++ glas vind je in alle soorten en maten. De juiste dikte of samenstelling van de HR++  ruit hangt af van de grootte van de ruit. Ook de plaats waar het HR++ glas wordt gemonteerd is erop van invloed.


Lees meer

Het is moeilijk om aan te geven wat de kosten zijn van het plaatsen van dubbel glas in bestaande (houten) ramen/kozijnen. Zit er al ander dubbel glas in en wil je dat vernieuwd hebben? Of zit er op het moment enkel glas gemonteerd in je bestaande (houten) kozijnen? Dan moeten er mogelijk aanpassingen aan het bestaande kozijn worden gedaan om het nieuwe isolatieglas er in te laten passen.


Lees meer

Hoe kan je glas inmeten?

Heb je glas nodig? Natuurlijk betreft het altijd maatwerk glas. Evers & Evers glas produceert dit voor jou. Wij hebben de precieze maat nodig om het glas naar jouw wens te produceren.


Lees meer

Wat is de gemiddelde prijs voor glas in lood? Dat is erg moeilijk om aan te geven. Elk glas in lood paneel wordt van ander glas gemaakt. Wanneer er gewerkt wordt met antiek glas, is de prijs voor het glas in lood hoger dan wanneer er gekozen wordt voor eenvoudig vensterglas.


Lees meer

Het is ingewikkeld om daar een eenvoudig antwoord op te geven. Er zijn legio verschillende soorten dubbelglas. Vraag je je af wat het dunste dubbelglas is en wil je isolatieglas met een HR-coating? Dan kom je in dit voorbeeld uit op een totaaldikte van 14 mm van het glas. De opbouw van dit glas met een HR-coating is dan 4-6-4. Let op: de spouw van 6 mm is niet voldoende om dit glas HR++-glas te mogen noemen.


Lees meer

Als je je keuze hebt gemaakt voor dubbelglas, dan wil je natuurlijk ook weten wat het kost. De prijs van dubbelglas varieert enorm. Natuurlijk hangt het af van het soort dubbelglas waarvoor je gekozen hebt.


Lees meer

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Door glas te coaten (of te veredelen) wordt vuil en kalk geweerd. Ook eventuele (huid)vetten kunnen glas aantasten, waardoor in de loop van de tijd het glas verweerd raakt en vuil wordt. Met name kalk is lastig te verwijderen. Door glascoating wordt dit voorkomen, waardoor het glas langer (of zelfs voor altijd) mooi blijft.

Nee, glascoating slijt met de tijd, omdat het in feite een extra “laagje” op het glas is. Een beter alternatief voor glascoating is glasveredeling. Door het glas chemische te behandelen krijgt het glas dezelfde kenmerken als gecoat glas, maar dan met een blijvend effect.

Jazeker, een glazen schuifwand is geschikt voor een terrasoverkapping of een veranda. Sterker nog, glazen schuifwanden worden hier regelmatig voor gebruikt. Door je open terrasoverkapping af te sluiten met een glazen schuifwand, wanneer het bijvoorbeeld regent of wat kouder is, kun je langer en eerder genieten van je overkapping.

De prijs van een glazen schuifwand hangt van een aantal factoren af, namelijk het soort glas, de afmeting van het glas en het gekozen materiaal voor de afwerking en het beslag van de schuifwand. Benieuwd naar de kosten van een glazen schuifwand voor jouw project? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Ja, dat kan, als je een beetje handig bent. Je kunt ervoor kiezen een schuifwand zelf te monteren. Ook het eventueel inmeten kun je zelf doen, maar dat kunnen wij ook voor je doen. Je bent zelf vrij om te bepalen wat je wel en niet door ons laat uitvoeren.

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer

Staat je vraag er niet tussen?

Geen probleem. Neem dan vrijblijvend contact met ons. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Actuele berichten

Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen
Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers...

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in [...]

Lees meer
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra inclusief award
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra...

Wij zijn zo trots! https://www.youtube.com/watch?v=D0UsKrFIJhY Evers & Evers glas is finalist voor de bouw en infra inclusief award. En in [...]

Lees meer
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”

Volgens Suzanne verdient iedereen een werkplek. "Hoe lang of kort je gebruiksaanwijzing ook is." Daarom besloot ze voor Evers & [...]

Lees meer
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?

Condens kan op de binnen- als de buitenkant van het raam optreden, afhankelijk van de verschillende omstandigheden. Hieronder volgen de [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
FINEO glas