Hoe kan ik glas in lood isoleren?

Glas in lood is een prachtig product dat tot de verbeelding spreekt. Het is toepasbaar in diverse stijlen. Glas in lood kom je voornamelijk tegen in oude woningen en bedrijfspanden. Maar glas in lood is ook goed te combineren in een modernere omgeving. Deze techniek zorgt voor een extra uitstraling en beleving van je woning of pand. De markante uitstraling van glas in lood staat als een paal boven water.

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.

Glas in lood isoleren door middel van voorzetramen

Is er sprake van een monument? Dan ben je qua mogelijkheden beperkt om het glas in lood te isoleren. De uitstraling van het monument mag namelijk niet worden veranderd. Voorzetramen zijn in dit geval een uitkomst. Het glas in lood wordt door het voorzetraam extra beschermd tegen vandalisme en zorgt voor een betere isolatiewaarde. Door het voorzetraam krijgt je glas in lood een extra laag, waardoor het in zekere zin ook wordt geïsoleerd. Hiervoor hoeft de sponning niet aangepast te worden. Het voorzetraam zorgt daarnaast ook voor een bescherming tegen stormachtige weersinvloeden van buitenaf.

Eerst bespreken we welk doel je wilt behalen met het plaatsen van de voorzetramen. Daarnaast willen we graag weten of het een monument betreft. Wij hebben ruime ervaring in het overleg met gemeenten, wij helpen je graag met deze besprekingen omtrent de beglazing van je monument. Mag het aanzicht aan de buitenkant van je pand niet wijzigen? Dan plaatsen wij jouw voorzetramen aan de binnenzijde. Mag het voorzetraam wél aan de buitenkant van het pand worden aangebracht? Dan dragen wij er zorg voor dat het aanzicht maar minimaal wordt veranderd. Alles in overleg.

Is het voorzetraam eenmaal geplaatst, dan merk je direct de voordelen van het isoleren van je glas in lood.

Glas in lood isoleren tússen isolatieglas? Onze specialisatie!

Het is ook mogelijk om je glas in lood ramen te isoleren door ze te monteren tússen isolatieglas. Hierdoor bereik je de maximale isolerende waarde zonder dat je hoeft in te boeten op de schoonheid van het glas in lood.

De voordelen

Jouw glas in lood wordt tussen twee glasplaten gemonteerd. Wij gebruiken een loodprofiel om het glas in lood ertussen te monteren. Op deze manier heeft het glas in lood paneel geen contact met de twee buitenste panelen en verkrijgen we een hogere isolatiewaarde. Ook krijgt trek en kou geen kans meer om toe te slaan in jouw woning. Een prettig voordeel!

Het glas in lood paneel kan tussen float- , gelaagd- en gehard glas worden geplaatst, afhankelijk van de situatie. Het glas in lood is op deze manier geïsoleerd én laat nu ook minder geluid door. Daarnaast wordt het glas in lood paneel ook optimaal beschermd. Je kunt er nu langer van genieten.

Glas in lood is moeilijker schoon te houden dan gewoon glas. Is het tussen de glasplaten gemonteerd, dan wordt het een stuk eenvoudiger om het goed schoon te houden, een prettige bijkomstigheid.

En vergeet de inbraakpreventie niet. Glas in lood is veel minder beschermd tegen deze aanvallen van buitenaf.

Nieuw én bestaand glas in lood

Natuurlijk vervaardigen wij jouw nieuwe glas in lood panelen, om ze daarna eventueel in te bouwen in isolatieglas. Maar is er in jouw pand al bestaand glas in lood aanwezig? Ook dan kunnen we je helpen met isoleren. Wij demonteren het bestaande glas in lood paneel en zetten het dan opnieuw in het lood. Dit doen we om de nieuwe spouw schoon te houden van stof en om ruimte te maken voor het inbouwen in isolatieglas.

Nieuw lood blinkt en veel mensen vinden dit niet mooi. Het lood krijgt met de tijd een oude donkere uitstraling. Wil je daar niet op wachten? Dan kunnen wij het lood patineren, zodat het al direct een oude uitstraling krijgt.

Uitgebreide mogelijkheden

De dikte van het isolatieglas waartussen we glas in lood plaatsen, wordt ongeveer 21 millimeter dik. Het kan dus zijn dat het kozijn moet worden aangepast. Wij voeren dit zonder problemen voor je uit. Ben je op zoek naar een oplossing waar het zo min mogelijk opvalt dat het glas in lood tussen isolatieglas is geplaatst? Werk dan met ontspiegeld glas. Alleen een kenner ziet dat het geen enkel glas in lood betreft.

Zitten er ook nadelen aan het plaatsen van glas in lood tussen isolatieglas? Ja, het glas in lood schittert iets meer wanneer het tussen twee glasplaten is gemonteerd.

Heb je al isolatieglas in je woning en wil je dit niet vervangen? Dan kunnen we tot slot een glas in lood paneel voor dit isolatieglas plaatsen. Geen enkel probleem!

Glas in lood isoleren is maatwerk. We helpen je graag om tot de juiste oplossing te komen, graag gaan we met je in overleg over de mogelijkheden. Voel je welkom!

Is je vraag nog niet beantwoord?

Geen probleem. Neem dan vrijblijvend contact met ons. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Actuele berichten

Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen
Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers...

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in [...]

Lees meer
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra inclusief award
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra...

Wij zijn zo trots! https://www.youtube.com/watch?v=D0UsKrFIJhY Evers & Evers glas is finalist voor de bouw en infra inclusief award. En in [...]

Lees meer
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”

Volgens Suzanne verdient iedereen een werkplek. "Hoe lang of kort je gebruiksaanwijzing ook is." Daarom besloot ze voor Evers & [...]

Lees meer
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?

Condens kan op de binnen- als de buitenkant van het raam optreden, afhankelijk van de verschillende omstandigheden. Hieronder volgen de [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
FINEO glas