Hoe kan ik glas in lood isoleren?

Glas in lood is een prachtig product dat tot de verbeelding spreekt. Het is toepasbaar in diverse stijlen. Glas in lood kom je voornamelijk tegen in oude woningen en bedrijfspanden. Maar glas in lood is ook goed te combineren in een modernere omgeving. Deze techniek zorgt voor een extra uitstraling en beleving van je woning of pand. De markante uitstraling van glas in lood staat als een paal boven water.

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.

Glas in lood isoleren door middel van voorzetramen

Is er sprake van een monument? Dan ben je qua mogelijkheden beperkt om het glas in lood te isoleren. De uitstraling van het monument mag namelijk niet worden veranderd. Voorzetramen zijn in dit geval een uitkomst. Het glas in lood wordt door het voorzetraam extra beschermd tegen vandalisme en zorgt voor een betere isolatiewaarde. Door het voorzetraam krijgt je glas in lood een extra laag, waardoor het in zekere zin ook wordt geïsoleerd. Hiervoor hoeft de sponning niet aangepast te worden. Het voorzetraam zorgt daarnaast ook voor een bescherming tegen stormachtige weersinvloeden van buitenaf.

Eerst bespreken we welk doel je wilt behalen met het plaatsen van de voorzetramen. Daarnaast willen we graag weten of het een monument betreft. Wij hebben ruime ervaring in het overleg met gemeenten, wij helpen je graag met deze besprekingen omtrent de beglazing van je monument. Mag het aanzicht aan de buitenkant van je pand niet wijzigen? Dan plaatsen wij jouw voorzetramen aan de binnenzijde. Mag het voorzetraam wél aan de buitenkant van het pand worden aangebracht? Dan dragen wij er zorg voor dat het aanzicht maar minimaal wordt veranderd. Alles in overleg.

Is het voorzetraam eenmaal geplaatst, dan merk je direct de voordelen van het isoleren van je glas in lood.

Glas in lood isoleren tússen isolatieglas? Onze specialisatie!

Het is ook mogelijk om je glas in lood ramen te isoleren door ze te monteren tússen isolatieglas. Hierdoor bereik je de maximale isolerende waarde zonder dat je hoeft in te boeten op de schoonheid van het glas in lood.

De voordelen

Jouw glas in lood wordt tussen twee glasplaten gemonteerd. Wij gebruiken een loodprofiel om het glas in lood ertussen te monteren. Op deze manier heeft het glas in lood paneel geen contact met de twee buitenste panelen en verkrijgen we een hogere isolatiewaarde. Ook krijgt trek en kou geen kans meer om toe te slaan in jouw woning. Een prettig voordeel!

Het glas in lood paneel kan tussen float- , gelaagd- en gehard glas worden geplaatst, afhankelijk van de situatie. Het glas in lood is op deze manier geïsoleerd én laat nu ook minder geluid door. Daarnaast wordt het glas in lood paneel ook optimaal beschermd. Je kunt er nu langer van genieten.

Glas in lood is moeilijker schoon te houden dan gewoon glas. Is het tussen de glasplaten gemonteerd, dan wordt het een stuk eenvoudiger om het goed schoon te houden, een prettige bijkomstigheid.

En vergeet de inbraakpreventie niet. Glas in lood is veel minder beschermd tegen deze aanvallen van buitenaf.

Nieuw én bestaand glas in lood

Natuurlijk vervaardigen wij jouw nieuwe glas in lood panelen, om ze daarna eventueel in te bouwen in isolatieglas. Maar is er in jouw pand al bestaand glas in lood aanwezig? Ook dan kunnen we je helpen met isoleren. Wij demonteren het bestaande glas in lood paneel en zetten het dan opnieuw in het lood. Dit doen we om de nieuwe spouw schoon te houden van stof en om ruimte te maken voor het inbouwen in isolatieglas.

Nieuw lood blinkt en veel mensen vinden dit niet mooi. Het lood krijgt met de tijd een oude donkere uitstraling. Wil je daar niet op wachten? Dan kunnen wij het lood patineren, zodat het al direct een oude uitstraling krijgt.

Uitgebreide mogelijkheden

De dikte van het isolatieglas waartussen we glas in lood plaatsen, wordt ongeveer 21 millimeter dik. Het kan dus zijn dat het kozijn moet worden aangepast. Wij voeren dit zonder problemen voor je uit. Ben je op zoek naar een oplossing waar het zo min mogelijk opvalt dat het glas in lood tussen isolatieglas is geplaatst? Werk dan met ontspiegeld glas. Alleen een kenner ziet dat het geen enkel glas in lood betreft.

Zitten er ook nadelen aan het plaatsen van glas in lood tussen isolatieglas? Ja, het glas in lood schittert iets meer wanneer het tussen twee glasplaten is gemonteerd.

Heb je al isolatieglas in je woning en wil je dit niet vervangen? Dan kunnen we tot slot een glas in lood paneel voor dit isolatieglas plaatsen. Geen enkel probleem!

Glas in lood isoleren is maatwerk. We helpen je graag om tot de juiste oplossing te komen, graag gaan we met je in overleg over de mogelijkheden. Voel je welkom!

Actueel

Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan [...]

Lees meer
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor-...

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews