Hoe kan ik glas in lood isoleren?

Glas in lood is een prachtig product dat tot de verbeelding spreekt. Het is toepasbaar in diverse stijlen. Glas in lood kom je voornamelijk tegen in oude woningen en bedrijfspanden. Maar glas in lood is ook goed te combineren in een modernere omgeving. Deze techniek zorgt voor een extra uitstraling en beleving van je woning of pand. De markante uitstraling van glas in lood staat als een paal boven water.

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.

Glas in lood isoleren door middel van voorzetramen

Is er sprake van een monument? Dan ben je qua mogelijkheden beperkt om het glas in lood te isoleren. De uitstraling van het monument mag namelijk niet worden veranderd. Voorzetramen zijn in dit geval een uitkomst. Het glas in lood wordt door het voorzetraam extra beschermd tegen vandalisme en zorgt voor een betere isolatiewaarde. Door het voorzetraam krijgt je glas in lood een extra laag, waardoor het in zekere zin ook wordt geïsoleerd. Hiervoor hoeft de sponning niet aangepast te worden. Het voorzetraam zorgt daarnaast ook voor een bescherming tegen stormachtige weersinvloeden van buitenaf.

Eerst bespreken we welk doel je wilt behalen met het plaatsen van de voorzetramen. Daarnaast willen we graag weten of het een monument betreft. Wij hebben ruime ervaring in het overleg met gemeenten, wij helpen je graag met deze besprekingen omtrent de beglazing van je monument. Mag het aanzicht aan de buitenkant van je pand niet wijzigen? Dan plaatsen wij jouw voorzetramen aan de binnenzijde. Mag het voorzetraam wél aan de buitenkant van het pand worden aangebracht? Dan dragen wij er zorg voor dat het aanzicht maar minimaal wordt veranderd. Alles in overleg.

Is het voorzetraam eenmaal geplaatst, dan merk je direct de voordelen van het isoleren van je glas in lood.

Glas in lood isoleren tússen isolatieglas? Onze specialisatie!

Het is ook mogelijk om je glas in lood ramen te isoleren door ze te monteren tússen isolatieglas. Hierdoor bereik je de maximale isolerende waarde zonder dat je hoeft in te boeten op de schoonheid van het glas in lood.

De voordelen

Jouw glas in lood wordt tussen twee glasplaten gemonteerd. Wij gebruiken een loodprofiel om het glas in lood ertussen te monteren. Op deze manier heeft het glas in lood paneel geen contact met de twee buitenste panelen en verkrijgen we een hogere isolatiewaarde. Ook krijgt trek en kou geen kans meer om toe te slaan in jouw woning. Een prettig voordeel!

Het glas in lood paneel kan tussen float- , gelaagd- en gehard glas worden geplaatst, afhankelijk van de situatie. Het glas in lood is op deze manier geïsoleerd én laat nu ook minder geluid door. Daarnaast wordt het glas in lood paneel ook optimaal beschermd. Je kunt er nu langer van genieten.

Glas in lood is moeilijker schoon te houden dan gewoon glas. Is het tussen de glasplaten gemonteerd, dan wordt het een stuk eenvoudiger om het goed schoon te houden, een prettige bijkomstigheid.

En vergeet de inbraakpreventie niet. Glas in lood is veel minder beschermd tegen deze aanvallen van buitenaf.

Nieuw én bestaand glas in lood

Natuurlijk vervaardigen wij jouw nieuwe glas in lood panelen, om ze daarna eventueel in te bouwen in isolatieglas. Maar is er in jouw pand al bestaand glas in lood aanwezig? Ook dan kunnen we je helpen met isoleren. Wij demonteren het bestaande glas in lood paneel en zetten het dan opnieuw in het lood. Dit doen we om de nieuwe spouw schoon te houden van stof en om ruimte te maken voor het inbouwen in isolatieglas.

Nieuw lood blinkt en veel mensen vinden dit niet mooi. Het lood krijgt met de tijd een oude donkere uitstraling. Wil je daar niet op wachten? Dan kunnen wij het lood patineren, zodat het al direct een oude uitstraling krijgt.

Uitgebreide mogelijkheden

De dikte van het isolatieglas waartussen we glas in lood plaatsen, wordt ongeveer 21 millimeter dik. Het kan dus zijn dat het kozijn moet worden aangepast. Wij voeren dit zonder problemen voor je uit. Ben je op zoek naar een oplossing waar het zo min mogelijk opvalt dat het glas in lood tussen isolatieglas is geplaatst? Werk dan met ontspiegeld glas. Alleen een kenner ziet dat het geen enkel glas in lood betreft.

Zitten er ook nadelen aan het plaatsen van glas in lood tussen isolatieglas? Ja, het glas in lood schittert iets meer wanneer het tussen twee glasplaten is gemonteerd.

Heb je al isolatieglas in je woning en wil je dit niet vervangen? Dan kunnen we tot slot een glas in lood paneel voor dit isolatieglas plaatsen. Geen enkel probleem!

Glas in lood isoleren is maatwerk. We helpen je graag om tot de juiste oplossing te komen, graag gaan we met je in overleg over de mogelijkheden. Voel je welkom!

Actueel

Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover
Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover

Met een driedaags bezoek aan Finland hebben wij de samenwerking met Cover versterkt. Cover is dé producent van draai- en [...]

Lees meer
Een mooi artikel in de Art of Living
Een mooi artikel in de Art of Living

Evers & Evers Glas en Interieurglas staat met een mooi artikel in de Art of Living. Benieuwd naar het artikel? [...]

Lees meer
Met een artikel op Onzebranche.nl
Met een artikel op Onzebranche.nl

Evers & Evers Glas en Interieurglas staat met een mooi artikel op Onzebranche.nl. In dit artikel wordt dieper ingegaan op [...]

Lees meer
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 8 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 8 reviews