Hoe meet ik glas in?

Hoe kan je glas inmeten?

Heb je glas nodig? Natuurlijk betreft het altijd maatwerk glas. Evers & Evers glas produceert dit voor jou. Wij hebben de precieze maat nodig om het glas naar jouw wens te produceren.

Kan je je glas zelf inmeten? Dat is mogelijk wanneer het bijvoorbeeld een eenvoudige spiegel betreft. Wil je isolatieglas inmeten? Of wil je graag een glazen deur waarvan het glas nog ingemeten moet worden? Op dat moment wordt het werk voor de specialist. Wij hebben een team van monteurs die het glas zelf bij je komen inmeten. Op deze manier is er nooit sprake van communicatiefouten. Evers & Evers glas neemt de taak van je over en meet het glas voor je in.

Elke glassoort meet je op een andere manier in. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe het glas wordt gemonteerd. Monteren wij met klemmen? Dan is de glasmaat anders dan wanneer we in profielen monteren. We houden hier rekening mee tijdens het inmeten van het glas.

Meten wij glas in voor in een kozijn? Dan houden wij rekening met een glasaftrek. Het inmeten van glas voor een kozijn moet nauwkeurig gebeuren. Wordt er niet goed gemeten en gemonteerd, dan kan er schade ontstaan aan het dubbel glas. Dit leidt eventueel tot een lekke ruit. Dat is zonde.

Wil je toch graag zelf het glas in je kozijn opmeten? Meet dan de maat van de ruit die je van binnenuit ziet, tussen het kozijn in. Wij noemen dit de dagmaat.

Heb je vragen over het inmeten van glas?  Bel ons en wij overleggen graag samen wat je vragen zijn. We helpen je graag!

Is je vraag nog niet beantwoord?

Geen probleem. Neem dan vrijblijvend contact met ons. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Actuele berichten

Wat bespaar je door enkel glas te vervangen door dubbel glas?
Wat bespaar je door enkel glas te vervangen door dubbel...

De gasprijzen gaan door het dak. Jij overweegt om jouw enkel glas te vervangen door dubbel glas. Natuurlijk bespaar je [...]

Lees meer
Evers & Evers Glas breidt uit!
Evers & Evers Glas breidt uit!

Door het aankopen van het pand van de buren verdubbelen wij onze bedrijfsoppervlakte. Benieuwd naar onze beweegredenen? Glas in Beeld [...]

Lees meer
***VACATURES***
***VACATURES***

Evers & Evers glas blijft groeien. Daarom zoeken wij wederom uitbreiding van ons team. Wil jij lid worden van #TEAMEVERS [...]

Lees meer
10 Jaar Suzanne Evers bij Evers & Evers
10 Jaar Suzanne Evers bij Evers & Evers

Bijna 10 jaar getrouwd. 10 jaar Suzanne Evers. 10 jaar Suzanne Evers bij Evers & Evers. 10 jaar geleden diende [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews