Waarom is een ventilatierooster in je raam verstandig?

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid.

Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen. Door de plaatsing van ventilatieroosters wordt de luchtstroom op een natuurlijke manier aangevoerd. Dit gebeurt met een handmatige klep of een zelfregelende klep. Waait het harder? Het zelfregelende ventilatierooster werkt mechanisch en zorgt dat het volume hetzelfde blijft bij toenemende wind. Hierdoor ervaar je meer comfort.

Wil jij je ook richten op een betere isolatie en ventilatie? Evers & Evers Glas draagt hierin bij. Wanneer wij nieuw glas bij je plaatsen, houden wij rekening met het ventilatierooster in je raam. Door het ventilatierooster in het glas toe te passen, verbetert de luchtkwaliteit direct en is deze beter te verwarmen.

De mogelijkheden bij Evers & Evers Glas

Evers & Evers Glas plaatst ventilatieroosters in diverse kleuren en types. Zo hebben wij een geluiddempend ventilatierooster, een brandwerend ventilatierooster en roosters met ingebouwde screens voor in je raam. De ventilatieroosters kunnen bovendien op verschillende manieren worden geplaatst. Of het nu om plaatsing in glas, (complete) kalfplaatsing of plaatsing in het kozijn gaat, wij hebben het geschikte ventilatierooster voor elke situatie. Tot slot hebben de ventilatieroosters in glas geen inbreuk op de veiligheid én laten de ventilatieroosters geen insecten binnen. Zonder dat je je raam openzet, is er sprake van ventilatie. Een groot voordeel!

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over een ventilatierooster in je raam. Stel ze gerust. We staan voor je klaar met maatwerkadvies. Heb je ideeën die je graag uitgevoerd zou willen hebben? Neem contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden met je door.

Actueel

Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover
Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover

Met een driedaags bezoek aan Finland hebben wij de samenwerking met Cover versterkt. Cover is dé producent van draai- en [...]

Lees meer
Een mooi artikel in de Art of Living
Een mooi artikel in de Art of Living

Evers & Evers Glas en Interieurglas staat met een mooi artikel in de Art of Living. Benieuwd naar het artikel? [...]

Lees meer
Met een artikel op Onzebranche.nl
Met een artikel op Onzebranche.nl

Evers & Evers Glas en Interieurglas staat met een mooi artikel op Onzebranche.nl. In dit artikel wordt dieper ingegaan op [...]

Lees meer
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 8 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 8 reviews