Wat is de dikte van HR++ glas?

HR++ glas vind je in alle soorten en maten. De juiste dikte of samenstelling van de HR++  ruit hangt af van de grootte van de ruit. Ook de plaats waar het HR++ glas wordt gemonteerd is erop van invloed.

Heb je te maken met een bestaand kozijn? Dan kan dit kozijn ook van invloed zijn op de dikte van het te gebruiken HR++ glas. Het raam moet natuurlijk wel in de sponning van het kozijn passen.

Hoe dikker de HR++ ruit, hoe beter de isolatie. De dikte van het HR++ glas wordt uitgedrukt in milimeters. Bij de notatie van de dikte van het HR++ glas kom je altijd drie getallen tegen, zoals 4-15-5.

Het eerste getal staat voor de dikte van de buitenste ruit, in dit geval een dikte van 4 millimeter. Het tweede getal geeft de breedte van de spouw weer. Dit is de lucht ruimte tussen de 2 glaspanelen van het HR++ glas. Het derde getal staat voor het binnenste paneel van de HR++ ruit. Een HR++ paneel met deze samenstelling heeft een totaaldikte van 24 millimeter. Daarnaast heb je ook nog ruimte nodig om celband te plaatsen.

Kies je voor Triple of HR++ glas, dan is er sprake van dikker glas met een nog hogere isolatiewaarde.

Hoe dikker het HR++ glas, hoe sterker. Met dikker glas kun je dus grotere oppervlakten beslaan. Er bestaan normen die aangeven welke dikte HR++ je moet gebruiken in welke situatie.

Niet alleen de ruiten, maar ook de spouw zijn van invloed op de isolatiewaarde of U-waarde van het glas.

Heb je vragen over de dikte van HR++?  Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je te adviseren.

Actuele berichten

Al het moois ontstaat tussen glas en gerinkel
Al het moois ontstaat tussen glas en gerinkel

Evers & Evers Glas: er is geen houden meer aan ‘Ik ben geen verkoper die mensen iets door de strot [...]

Lees meer
Wat bespaar je door enkel glas te vervangen door dubbel glas?
Wat bespaar je door enkel glas te vervangen door dubbel...

De gasprijzen gaan door het dak. Jij overweegt om jouw enkel glas te vervangen door dubbel glas. Natuurlijk bespaar je [...]

Lees meer
Evers & Evers Glas breidt uit!
Evers & Evers Glas breidt uit!

Door het aankopen van het pand van de buren verdubbelen wij onze bedrijfsoppervlakte. Benieuwd naar onze beweegredenen? Glas in Beeld [...]

Lees meer
***VACATURES***
***VACATURES***

Evers & Evers glas blijft groeien. Daarom zoeken wij wederom uitbreiding van ons team. Wil jij lid worden van #TEAMEVERS [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews