Wat is het dunste dubbelglas?

Het is ingewikkeld om daar een eenvoudig antwoord op te geven. Er zijn legio verschillende soorten dubbelglas. Vraag je je af wat het dunste dubbelglas is en wil je isolatieglas met een HR-coating? Dan kom je in dit voorbeeld uit op een totaaldikte van 14 mm van het glas. De opbouw van dit glas met een HR-coating is dan 4-6-4. Let op: de spouw van 6 mm is niet voldoende om dit glas HR++-glas te mogen noemen.

Er bestaat zelfs extra dun glas met de volgende opbouw: 2-3-2 argongas. Dit dunste dubbelglas heeft een U-waarde van 2.6. Let op dat dit dubbelglas erg kwetsbaar is. Het moet dus zeer zorgvuldig worden gezet om breuk te voorkomen. De variant 3-4-3 argongas bestaat ook, evenals 3-3-4 krypton gas.

FINEO-glas is dé oplossing wanneer je het dunste dubbelglas zoekt

Uiteraard is de U-waarde een steeds belangrijkere factor geworden, gezien de stijgende gasprijzen. Ben je op zoek naar het dunste dubbelglas omdat je bijvoorbeeld in het bezit bent van een Rijksmonument? Mag je daarom niets aan de kozijnen veranderen, maar wil je wel comfortabel en warm in je huis wonen? Dan is FINEO-glas dé oplossing. Dit dubbelglas heeft een spouw van 0.2 mm die vacuüm is gezogen. Deze baanbrekende vacuüm isolerende beglazing zet daardoor verbluffende energieprestaties neer. De U-waarde van FINEO-glas is zeer goed te noemen en vergelijkbaar met tripleglas. FINEO-glas is echter veel lichter en dunner dan tripleglas. Dit maakt FINEO-glas vaak de voordeligste oplossing bij renovatie- en restauratieprojecten. Met het dunste dubbelglas FINEO kun je de authentieke uitstraling behouden en kun je tegelijkertijd het comfort in je woning verhogen naar hedendaags niveau.

Voordelen van FINEO-glas

FINEO-glas is een duurzame investering. Het glas is namelijk 100% recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur zónder prestatieverlies. Het optimale comfort wordt dus tientallen jaren behouden. Heb je last van condens op je ruiten? FINEO-glas zorgt voor een sterk verminderde condensvorming aan de binnenkant van je ruiten. Hierdoor wordt de levensduur van je raamkozijnen aanzienlijk verlengd.

Het dunste dubbelglas in de vorm van FINEO-glas voldoet in Nederland aan de subsidie-eisen dankzij de zogenaamde Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring.

Evers & Evers Glas monteert FINEO-glas. Heb je vragen over het dunste dubbelglas of FINEO-glas? Kom dan met je wensen naar onze showroom. Wij laten je alle mogelijkheden zien en kunnen je direct informeren over de prijs. Bel ons om een afspraak te maken. We zijn je graag van dienst.

Actueel

Evers & Evers Glas breidt uit!
Evers & Evers Glas breidt uit!

Door het aankopen van het pand van de buren verdubbelen wij onze bedrijfsoppervlakte. Benieuwd naar onze beweegredenen? Glas in Beeld [...]

Lees meer
***VACATURES***
***VACATURES***

Evers & Evers glas blijft groeien. Daarom zoeken wij wederom uitbreiding van ons team. Wil jij lid worden van #TEAMEVERS [...]

Lees meer
10 Jaar Suzanne Evers bij Evers & Evers
10 Jaar Suzanne Evers bij Evers & Evers

Bijna 10 jaar getrouwd. 10 jaar Suzanne Evers. 10 jaar Suzanne Evers bij Evers & Evers. 10 jaar geleden diende [...]

Lees meer
Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover
Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover

Met een driedaags bezoek aan Finland hebben wij de samenwerking met Cover versterkt. Cover is dé producent van draai- en [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews