Wat is het dunste dubbelglas?

Het is ingewikkeld om daar een eenvoudig antwoord op te geven. Er zijn legio verschillende soorten dubbelglas. Vraag je je af wat het dunste dubbelglas is en wil je isolatieglas met een HR-coating? Dan kom je in dit voorbeeld uit op een totaaldikte van 14 mm van het glas. De opbouw van dit glas met een HR-coating is dan 4-6-4. Let op: de spouw van 6 mm is niet voldoende om dit glas HR++-glas te mogen noemen.

Er bestaat zelfs extra dun glas met de volgende opbouw: 2-3-2 argongas. Dit dunste dubbelglas heeft een U-waarde van 2.6. Let op dat dit dubbelglas erg kwetsbaar is. Het moet dus zeer zorgvuldig worden gezet om breuk te voorkomen. De variant 3-4-3 argongas bestaat ook, evenals 3-3-4 krypton gas.

FINEO-glas is dé oplossing wanneer je het dunste dubbelglas zoekt

Uiteraard is de U-waarde een steeds belangrijkere factor geworden, gezien de stijgende gasprijzen. Ben je op zoek naar het dunste dubbelglas omdat je bijvoorbeeld in het bezit bent van een Rijksmonument? Mag je daarom niets aan de kozijnen veranderen, maar wil je wel comfortabel en warm in je huis wonen? Dan is FINEO-glas dé oplossing. Dit dubbelglas heeft een spouw van 0.2 mm die vacuüm is gezogen. Deze baanbrekende vacuüm isolerende beglazing zet daardoor verbluffende energieprestaties neer. De U-waarde van FINEO-glas is zeer goed te noemen en vergelijkbaar met tripleglas. FINEO-glas is echter veel lichter en dunner dan tripleglas. Dit maakt FINEO-glas vaak de voordeligste oplossing bij renovatie- en restauratieprojecten. Met het dunste dubbelglas FINEO kun je de authentieke uitstraling behouden en kun je tegelijkertijd het comfort in je woning verhogen naar hedendaags niveau.

Voordelen van FINEO-glas

FINEO-glas is een duurzame investering. Het glas is namelijk 100% recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur zónder prestatieverlies. Het optimale comfort wordt dus tientallen jaren behouden. Heb je last van condens op je ruiten? FINEO-glas zorgt voor een sterk verminderde condensvorming aan de binnenkant van je ruiten. Hierdoor wordt de levensduur van je raamkozijnen aanzienlijk verlengd.

Het dunste dubbelglas in de vorm van FINEO-glas voldoet in Nederland aan de subsidie-eisen dankzij de zogenaamde Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring.

Evers & Evers Glas monteert FINEO-glas. Heb je vragen over het dunste dubbelglas of FINEO-glas? Kom dan met je wensen naar onze showroom. Wij laten je alle mogelijkheden zien en kunnen je direct informeren over de prijs. Bel ons om een afspraak te maken. We zijn je graag van dienst.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Geen probleem. Neem dan vrijblijvend contact met ons. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Actuele berichten

Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen
Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers...

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in [...]

Lees meer
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra inclusief award
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra...

Wij zijn zo trots! https://www.youtube.com/watch?v=D0UsKrFIJhY Evers & Evers glas is finalist voor de bouw en infra inclusief award. En in [...]

Lees meer
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”

Volgens Suzanne verdient iedereen een werkplek. "Hoe lang of kort je gebruiksaanwijzing ook is." Daarom besloot ze voor Evers & [...]

Lees meer
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?

Condens kan op de binnen- als de buitenkant van het raam optreden, afhankelijk van de verschillende omstandigheden. Hieronder volgen de [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
FINEO glas