Wat zijn de kosten van dubbelglas?

Als je je keuze hebt gemaakt voor dubbelglas, dan wil je natuurlijk ook weten wat het kost. De prijs van dubbelglas varieert enorm. Natuurlijk hangt het af van het soort dubbelglas waarvoor je gekozen hebt.

De gemiddelde prijs van dubbelglas ligt ongeveer tussen de € 50,- en € 200,- per m2. Wordt de isolatiewaarde hoger, dan wordt de prijs van het dubbelglas ook hoger. Zo is HR+ glas goedkoper dan HR++ glas. Het extra dunne FINEO-glas, met een U-waarde gelijk aan tripleglas (3 lagen glas met tweemaal een spouw), is echter duurder dan deze oplossing. Dit glas is alleen zo dun, dat je je kozijnen niet hoeft aan te passen wanneer je nu enkelglas in je woning hebt. De kosten van het dubbelglas zijn wel hoger, maar de overige kosten zijn er niet of nauwelijks.

Pas je in jouw situatie gelaagd dubbelglas toe? Dan vallen de kosten ook hoger uit dan bij de ongelaagde variant.

De kosten van dubbelglas vallen hoger uit wanneer we toeslagen moeten toepassen in verband met de grootte van de maximale productiemaatvoeringen. We kunnen alle maten produceren, maar deze grote maten hebben zeker invloed op de prijs van het dubbelglas. Ook modellen zorgen ervoor dat de kosten van dubbelglas hoger worden.

Voordelen dubbelglas

De aanschaf van dubbelglas brengt een investering met zich mee. Op termijn ben je echter minder kwijt aan stookkosten dan wanneer je enkelglas hebt. De kosten van dubbelglas verdien je in een aantal jaren terug. Natuurlijk scheelt het per woning en verbruik hoeveel je zult besparen. Ook zul je meer wooncomfort ervaren. Ben je gewend aan het comfort van dubbelglas? Dan zul je voelen hoe prettig het is om te verblijven in een ruimte met een hoog comfortniveau.

Wij maken jouw maatwerkofferte

Wij kunnen ons voorstellen dat je geen expert bent in dubbelglas. Gelukkig zijn wij dat wel. Sinds 2004 zijn wij actief op de markt van dubbelglas. Alle kennis is aanwezig om je zo goed mogelijk te adviseren over jouw maatwerkoplossing. Heb je de maten al paraat en kunnen we je helpen door de prijs van dubbelglas in een offerte uit te werken? Of heb je liever dat wij komen inmeten en op basis daarvan een offerte voor je opmaken? Laat ons weten hoe we je kunnen helpen. Uiteraard leveren wij het isolatieglas niet alleen, maar plaatsen we het ook zeer vakkundig.

Evers & Evers Glas staat voor kwaliteitsglas voor een prima prijs. Ook staan wij voor 10 jaar fabrieksgarantie op het isolatieglas. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Actueel

Evers & Evers Glas breidt uit!
Evers & Evers Glas breidt uit!

Door het aankopen van het pand van de buren verdubbelen wij onze bedrijfsoppervlakte. Benieuwd naar onze beweegredenen? Glas in Beeld [...]

Lees meer
***VACATURES***
***VACATURES***

Evers & Evers glas blijft groeien. Daarom zoeken wij wederom uitbreiding van ons team. Wil jij lid worden van #TEAMEVERS [...]

Lees meer
10 Jaar Suzanne Evers bij Evers & Evers
10 Jaar Suzanne Evers bij Evers & Evers

Bijna 10 jaar getrouwd. 10 jaar Suzanne Evers. 10 jaar Suzanne Evers bij Evers & Evers. 10 jaar geleden diende [...]

Lees meer
Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover
Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover

Met een driedaags bezoek aan Finland hebben wij de samenwerking met Cover versterkt. Cover is dé producent van draai- en [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews