Enkel glas

Wil je enkel glas bestellen? Enkel glas of floatglas hebben wij altijd ruim op voorraad en is verkrijgbaar in verschillende diktes, van 3 tot 19 mm. Enkel glas wordt gemaakt door gesmolten glas op een tinbad te laten lopen. De kleur van enkel glas varieert. De mogelijkheden zijn eindeloos, enkel glas is zelfs verkrijgbaar in brons, grijs en groen. Extra helder glas behoort ook tot de mogelijkheden.

Wil je het enkel glas in je woning laten vervangen? Ook dan ben je bij Evers & Evers aan het juiste adres. Aangezien enkel glas bijna geen isolerende waarde heeft en er dus veel warmte verloren gaat, raden we je aan om óf het enkel glas te laten bewerken óf om het enkel glas te laten vervangen door een beter isolerende glassoort. Wij kunnen je enkel glas bewerken door een facetrand aan te brengen, door het plat poly te slijpen of door het bijvoorbeeld te stralen. Ook een ronde vorm, uitsparing of gat in enkel glas is mogelijk. Wij beheersen de kunst van het decoratief stralen. Elk artistiek figuur kunnen wij door middel van stralen aanbrengen.

Ook is het mogelijk om het enkel glas bij ons te laten harden of lakken.

Enkel glas vervangen?

Vroeger werd enkel glas altijd toegepast in kozijnen van woningen. Inmiddels zijn er veel beter isolerende varianten van glas op de markt. Daarom kiezen velen ervoor om het enkel glas te laten vervangen door geïsoleerd glas. Dit kan dubbel glas zijn, maar kan ook uit 3 lagen glas bestaan. Triple glas noemen we dat.

Enkel glas voldoet ook niet aan het bouwbesluit van 2012. Het is minder veilig dan geïsoleerd glas, het houdt de warmte niet binnen en de kou niet buiten. Je ervaart door enkel glas ook minder woongenot door koude stromen.  Daarnaast is enkel glas minder geluidsisolerend.  Wil jij je enkel glas laten vervangen en profiteren van alle voordelen van isolatieglas? Dat is geen enkel probleem. Onze specialisten kunnen jouw enkel glas vervangen en bijvoorbeeld met glaslatten werken om ruimte te maken voor het dikkere isolatieglas. Het is bijna altijd mogelijk om isolatieglas te plaatsen in jouw bestaande kozijnen.

Enkel glas toepassen?

Enkel glas is op heel veel verschillende manieren toe te passen. Omdat wij alle bewerkingen kunnen uitvoeren, kunnen wij diverse producten produceren, leveren en monteren.  Wij produceren glazen deuren, glazen tafelbladen, achterwanden van keukens, gelakt glas, douchewanden, douchedeuren en scheidingswanden voor op een kantoor. Onze werkplaats is volledig uitgerust zodat wij je snel en vakkundig van dienst kunnen zijn.

En laten we glas in lood niet vergeten. We spreken van glas in lood wanneer enkel glas in alle mogelijke patronen en kleuren in lood gezet wordt. Dit raam kan ook tussen isolatieglas worden gemonteerd. Zo geniet je van je glas in lood, zonder dat het afbreuk doet aan de isolatiewaarde van het glas.

Heb je ideeën die je graag uitgevoerd zou willen hebben? Neem contact met ons op en wij spreken de mogelijkheden met je door.

Actueel

Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen
Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers...

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in [...]

Lees meer
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra inclusief award
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra...

Wij zijn zo trots! https://www.youtube.com/watch?v=D0UsKrFIJhY Evers & Evers glas is finalist voor de bouw en infra inclusief award. En in [...]

Lees meer
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”

Volgens Suzanne verdient iedereen een werkplek. "Hoe lang of kort je gebruiksaanwijzing ook is." Daarom besloot ze voor Evers & [...]

Lees meer
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?

Condens kan op de binnen- als de buitenkant van het raam optreden, afhankelijk van de verschillende omstandigheden. Hieronder volgen de [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
FINEO glas