Enkel glas

Wil je enkel glas bestellen? Enkel glas of floatglas hebben wij altijd ruim op voorraad en is verkrijgbaar in verschillende diktes, van 3 tot 19 mm. Enkel glas wordt gemaakt door gesmolten glas op een tinbad te laten lopen. De kleur van enkel glas varieert. De mogelijkheden zijn eindeloos, enkel glas is zelfs verkrijgbaar in brons, grijs en groen. Extra helder glas behoort ook tot de mogelijkheden.

Wil je het enkel glas in je woning laten vervangen? Ook dan ben je bij Evers & Evers aan het juiste adres. Aangezien enkel glas bijna geen isolerende waarde heeft en er dus veel warmte verloren gaat, raden we je aan om óf het enkel glas te laten bewerken óf om het enkel glas te laten vervangen door een beter isolerende glassoort. Wij kunnen je enkel glas bewerken door een facetrand aan te brengen, door het plat poly te slijpen of door het bijvoorbeeld te stralen. Ook een ronde vorm, uitsparing of gat in enkel glas is mogelijk. Wij beheersen de kunst van het decoratief stralen. Elk artistiek figuur kunnen wij door middel van stralen aanbrengen.

Ook is het mogelijk om het enkel glas bij ons te laten harden of lakken.

Enkel glas vervangen?

Vroeger werd enkel glas altijd toegepast in kozijnen van woningen. Inmiddels zijn er veel beter isolerende varianten van glas op de markt. Daarom kiezen velen ervoor om het enkel glas te laten vervangen door geïsoleerd glas. Dit kan dubbel glas zijn, maar kan ook uit 3 lagen glas bestaan. Triple glas noemen we dat.

Enkel glas voldoet ook niet aan het bouwbesluit van 2012. Het is minder veilig dan geïsoleerd glas, het houdt de warmte niet binnen en de kou niet buiten. Je ervaart door enkel glas ook minder woongenot door koude stromen.  Daarnaast is enkel glas minder geluidsisolerend.  Wil jij je enkel glas laten vervangen en profiteren van alle voordelen van isolatieglas? Dat is geen enkel probleem. Onze specialisten kunnen jouw enkel glas vervangen en bijvoorbeeld met glaslatten werken om ruimte te maken voor het dikkere isolatieglas. Het is bijna altijd mogelijk om isolatieglas te plaatsen in jouw bestaande kozijnen.

Enkel glas toepassen?

Enkel glas is op heel veel verschillende manieren toe te passen. Omdat wij alle bewerkingen kunnen uitvoeren, kunnen wij diverse producten produceren, leveren en monteren.  Wij produceren glazen deuren, glazen tafelbladen, achterwanden van keukens, gelakt glas, douchewanden, douchedeuren en scheidingswanden voor op een kantoor. Onze werkplaats is volledig uitgerust zodat wij je snel en vakkundig van dienst kunnen zijn.

En laten we glas in lood niet vergeten. We spreken van glas in lood wanneer enkel glas in alle mogelijke patronen en kleuren in lood gezet wordt. Dit raam kan ook tussen isolatieglas worden gemonteerd. Zo geniet je van je glas in lood, zonder dat het afbreuk doet aan de isolatiewaarde van het glas.

Heb je ideeën die je graag uitgevoerd zou willen hebben? Neem contact met ons op en wij spreken de mogelijkheden met je door.

Actueel

Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan [...]

Lees meer
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor-...

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer
Lees al onze FAQ's