Figuurglas

Figuurglas is prachtig doorzichtig decoratief glas met een reliëf. Het glas kan gekleurd of blank zijn. Hoe komt dit reliëf in het glas? Een grote wals aan het einde van de oven perst deze patronen aan één zijde in het glas.

Hierdoor blijft het glas wel doorschijnend. Je kunt er echter niet meer helemaal doorheen kijken.

Juist deze eigenschap maakt figuurglas zo interessant. Heb je last van inkijk in je woning? Maar wil je de lichtinval maximaal zijn werk laten doen? Dan is het een goede optie om figuurglas toe te passen in isolatieglas. Wél de isolerende werking en de lichtinval, niet de storende inkijk in je woning.

Figuurglas als eyecatcher?

Je komt de figuurglas soorten dus in verschillende verschijningsvormen tegen: in enkel glas, de geharde uitvoering of in isolatieglas. Ook heeft het glas verschillende diktes. Wij kunnen het glas in alle modellen snijden, afwijkende modellen zijn geen enkel probleem. Ook zijn de randen goed te slijpen.

Figuurglas is praktisch maar heeft daarnaast ook een geweldig mooie uitstraling. Wij hebben tientallen verschillende soorten figuurglas in ons assortiment. Wel is de vraag naar figuurglas soorten enorm afgenomen. Daardoor wordt deze glassoort steeds minder geproduceerd. De voorraden nemen af en sommige soorten zijn helemaal niet meer leverbaar. Vaak hebben wij nog reststukken staan waarmee we je kunnen helpen wanneer je nou juist precies dát stukje figuurglas zoekt.

Interesse in figuurglas?

Wil je figuurglas toepassen in je meubilair, ramen, deuren, scheidingswand of douchepaneel? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar Crepi, Byzantijn, dambord, brute, bamboe, Canele of farao?

Ons figuurglas is per direct leverbaar. Onze glas- en montageprijzen zijn transparant, vraag ons er gerust naar. Wil je graag weten wat wij voor je kunnen betekenen? Of heb je ideeën die je graag uitgevoerd wilt hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze glasspecialisten zijn je erg graag van dienst. Passie voor ál jouw glas!

Actueel

Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan [...]

Lees meer
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor-...

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews