Figuurglas

Figuurglas is prachtig doorzichtig decoratief glas met een reliëf. Het glas kan gekleurd of blank zijn. Hoe komt dit reliëf in het glas? Een grote wals aan het einde van de oven perst deze patronen aan één zijde in het glas.

Hierdoor blijft het glas wel doorschijnend. Je kunt er echter niet meer helemaal doorheen kijken.

Juist deze eigenschap maakt figuurglas zo interessant. Heb je last van inkijk in je woning? Maar wil je de lichtinval maximaal zijn werk laten doen? Dan is het een goede optie om figuurglas toe te passen in isolatieglas. Wél de isolerende werking en de lichtinval, niet de storende inkijk in je woning.

Figuurglas als eyecatcher?

Je komt de figuurglas soorten dus in verschillende verschijningsvormen tegen: in enkel glas, de geharde uitvoering of in isolatieglas. Ook heeft het glas verschillende diktes. Wij kunnen het glas in alle modellen snijden, afwijkende modellen zijn geen enkel probleem. Ook zijn de randen goed te slijpen.

Figuurglas is praktisch maar heeft daarnaast ook een geweldig mooie uitstraling. Wij hebben tientallen verschillende soorten figuurglas in ons assortiment. Wel is de vraag naar figuurglas soorten enorm afgenomen. Daardoor wordt deze glassoort steeds minder geproduceerd. De voorraden nemen af en sommige soorten zijn helemaal niet meer leverbaar. Vaak hebben wij nog reststukken staan waarmee we je kunnen helpen wanneer je nou juist precies dát stukje figuurglas zoekt.

Interesse in figuurglas?

Wil je figuurglas toepassen in je meubilair, ramen, deuren, scheidingswand of douchepaneel? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar Crepi, Byzantijn, dambord, brute, bamboe, Canele of farao?

Ons figuurglas is per direct leverbaar. Onze glas- en montageprijzen zijn transparant, vraag ons er gerust naar. Wil je graag weten wat wij voor je kunnen betekenen? Of heb je ideeën die je graag uitgevoerd wilt hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze glasspecialisten zijn je erg graag van dienst. Passie voor ál jouw glas!

Actueel

Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover
Evers & Evers versterkt samenwerking met Cover

Met een driedaags bezoek aan Finland hebben wij de samenwerking met Cover versterkt. Cover is dé producent van draai- en [...]

Lees meer
Een mooi artikel in de Art of Living
Een mooi artikel in de Art of Living

Evers & Evers Glas en Interieurglas staat met een mooi artikel in de Art of Living. Benieuwd naar het artikel? [...]

Lees meer
Met een artikel op Onzebranche.nl
Met een artikel op Onzebranche.nl

Evers & Evers Glas en Interieurglas staat met een mooi artikel op Onzebranche.nl. In dit artikel wordt dieper ingegaan op [...]

Lees meer
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 8 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 8 reviews