Gehard glas

Gehard glas is vijf keer zo sterk als gewoon ongehard glas. Is de veiligheid belangrijk? Dan is het van belang om gehard glas toe te passen. Wil je bijvoorbeeld een glazen deur, een glazen scheidingswand, een tafelblad of een glazen achterwand bij een keuken toepassen? Gebruik dan veilig gehard glas, dan hoef je je geen zorgen te maken.

Hoe wordt gehard glas geproduceerd? Het glas wordt extreem verhit en daarna snel afgekoeld. Daardoor ontstaat extra hard glas, ongeveer vijf keer zo sterk als ongehard glas. Breekt het toch? Dan spat het uit elkaar in hele kleine stukjes glas waaraan je je niet kan verwonden. Denk maar aan de zijruit van je auto. Daar is ook gehard glas toegepast.

Door het hardingsproces is het niet mogelijk om achteraf bewerkingen uit te voeren aan een paneel. Het geharde paneel zal dan direct kapot springen. Gaten brengen we dan bijvoorbeeld ook aan voordat het glas gehard wordt.

Omdat ons glas meestal wordt gemonteerd in prachtige Interieurprojecten, hebben wij ervoor gekozen de hardingsstempel op het glas achterwege te laten. Wil je deze wel? Laat het ons dan weten.

Voordelig gehard glas op maat bestellen?

Gehard glas is in vele kleuren te bestellen: brons, grijs en groen en bijvoorbeeld extra helder gehard glas. We kunnen het geharde glas ook in elke gewenste kleur lakken. Dit passen we toe op keukenachterwanden en glazen aanrechtbladen. De laklaag is volledig dekkend. Daardoor kan je de keukenachterwand aan de wand bevestigen met kit, zonder dat je met gaten en punthouders hoeft te werken.

We kunnen de randen op diverse manieren afwerken. Een facetrand, plat poly rand en een afgescherpte rand behoren tot de mogelijkheden.

Ook zijn er vele mogelijkheden wanneer we praten over de dikte van het geharde glas. Naar welke vorm je op zoek bent maakt niet uit. Onze specialisten kunnen dit voor je maken. Met recht gehard glas op maat, voor ons geen enkel probleem.

Kunnen wij je van dienst zijn? Gehard glas bestellen

Wil je gehard glas of veiligheidsglas op maat bestellen maar heb je nog vragen? Neem contact met ons op om je vragen bij ons neer te leggen. Ons team van specialisten staat voor je klaar om je van dienst te zijn en de mogelijkheden van glas toe te lichten.

Actueel

Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan [...]

Lees meer
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor-...

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer
Lees al onze FAQ's