Gelaagd glas

Wil je gelaagd glas bestellen? Dan ben je bij Evers & Evers aan het juiste adres. Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas met één of meerdere folies ertussen. Wanneer je een folie aanbrengt tussen twee glasplaten en dit geheel daarna verwarmt terwijl het vacuüm wordt getrokken, ontstaat er gelaagd glas. De folie kan blank en ondoorzichtig zijn. Wanneer het glas breekt, blijft het veilig aan elkaar zitten. Gelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd.

Wanneer pas je dit gelaagd glas toe? Is er bijvoorbeeld doorvalrisico? Dan wordt het toegepast. Op deze manier verklein je de kans op persoonlijk letsel. De voorruit van je auto bestaat ook uit gelaagd glas. Wanneer deze wordt geraakt door een steentje, blijft de ruit uit één geheel bestaan. Wél ontstaat er een scheur of ster. Het object zal echter niet door de ruit heen gaan. Een veilige gedachte!

Gelaagd glas bestellen

Gelaagd glas valt in de categorie veiligheidsglas. Wij hebben diverse samenstellingen op voorraad. 3.3.1, 4.4.2, 5.5.2 en alle andere mogelijke combinaties staan voor je klaar. Wanneer je gelaagd glas gaat bestellen, is het belangrijk om te weten wat de precieze toepassing gaat zijn. Afhankelijk van de toepassing en de grootte kunnen wij het gelaagd glas op maat voor je snijden. Dit gebeurt automatisch met behulp van onze snijmachine.

In de regel kunnen wij het gelaagd glas na bestellen binnen enkele dagen bij je leveren. Ophalen is uiteraard ook altijd mogelijk. Heb je een afwijkend model nodig? Dat is geen enkel probleem. Ook deze modellen maken wij zonder problemen voor je. Wil je graag een randafwerking? Dan zorgen wij ervoor dat jouw panelen plat poly worden geslepen.

Gelaagd glas toepassen?

Wordt een ruit toegepast op 85 cm hoogte of lager? Dan ben je verplicht om gelaagd glas toe te passen. Ditzelfde geldt voor draaiende delen zoals een deur of draai/kiepraam. In deze gevallen kan je beter gelaagd glas bestellen. Tenslotte is het verplicht om bij dak beglazing te werken met gelaagd glas. Wij maken dit veiligheidsglas op maat voor je.

Bij banken en juweliers wordt gelaagd glas ook toegepast als inbraakwerend glas. Een inbreker moet erg hard werken om door te dringen door gelaagd glas. Dit kost erg veel tijd, maakt veel geluid en schrikt dus af.

Heb je last van geluid en wil je een ruimte laten afschermen door een glazen wand? Wij kunnen een geluidswerende folie toepassen, zodat het geluid wordt gereduceerd. Dit is ook een voordeel van gelaagd glas met geluidswerende glasfolies.

Vergis je niet, gelaagd glas kan ook worden toegepast als isolatieglas. Wij kunnen dit veiligheidsglas op maat op korte termijn leveren. Heb je vragen over de toepassing of andere mogelijkheden van gelaagd glas? Neem dan contact met je op en wij helpen je graag verder.

Actueel

Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan [...]

Lees meer
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor-...

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews