Gelaagd glas

Wil je gelaagd glas bestellen? Dan ben je bij Evers & Evers aan het juiste adres. Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas met één of meerdere folies ertussen. Wanneer je een folie aanbrengt tussen twee glasplaten en dit geheel daarna verwarmt terwijl het vacuüm wordt getrokken, ontstaat er gelaagd glas. De folie kan blank en ondoorzichtig zijn. Wanneer het glas breekt, blijft het veilig aan elkaar zitten. Gelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd.

Wanneer pas je dit gelaagd glas toe? Is er bijvoorbeeld doorvalrisico? Dan wordt het toegepast. Op deze manier verklein je de kans op persoonlijk letsel. De voorruit van je auto bestaat ook uit gelaagd glas. Wanneer deze wordt geraakt door een steentje, blijft de ruit uit één geheel bestaan. Wél ontstaat er een scheur of ster. Het object zal echter niet door de ruit heen gaan. Een veilige gedachte!

Gelaagd glas bestellen

Gelaagd glas valt in de categorie veiligheidsglas. Wij hebben diverse samenstellingen op voorraad. 3.3.1, 4.4.2, 5.5.2 en alle andere mogelijke combinaties staan voor je klaar. Wanneer je gelaagd glas gaat bestellen, is het belangrijk om te weten wat de precieze toepassing gaat zijn. Afhankelijk van de toepassing en de grootte kunnen wij het gelaagd glas op maat voor je snijden. Dit gebeurt automatisch met behulp van onze snijmachine.

In de regel kunnen wij het gelaagd glas na bestellen binnen enkele dagen bij je leveren. Ophalen is uiteraard ook altijd mogelijk. Heb je een afwijkend model nodig? Dat is geen enkel probleem. Ook deze modellen maken wij zonder problemen voor je. Wil je graag een randafwerking? Dan zorgen wij ervoor dat jouw panelen plat poly worden geslepen.

Gelaagd glas toepassen?

Wordt een ruit toegepast op 85 cm hoogte of lager? Dan ben je verplicht om gelaagd glas toe te passen. Ditzelfde geldt voor draaiende delen zoals een deur of draai/kiepraam. In deze gevallen kan je beter gelaagd glas bestellen. Tenslotte is het verplicht om bij dak beglazing te werken met gelaagd glas. Wij maken dit veiligheidsglas op maat voor je.

Bij banken en juweliers wordt gelaagd glas ook toegepast als inbraakwerend glas. Een inbreker moet erg hard werken om door te dringen door gelaagd glas. Dit kost erg veel tijd, maakt veel geluid en schrikt dus af.

Heb je last van geluid en wil je een ruimte laten afschermen door een glazen wand? Wij kunnen een geluidswerende folie toepassen, zodat het geluid wordt gereduceerd. Dit is ook een voordeel van gelaagd glas met geluidswerende glasfolies.

Vergis je niet, gelaagd glas kan ook worden toegepast als isolatieglas. Wij kunnen dit veiligheidsglas op maat op korte termijn leveren. Heb je vragen over de toepassing of andere mogelijkheden van gelaagd glas? Neem dan contact met je op en wij helpen je graag verder.

Actueel

Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen
Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers...

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in [...]

Lees meer
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra inclusief award
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra...

Wij zijn zo trots! https://www.youtube.com/watch?v=D0UsKrFIJhY Evers & Evers glas is finalist voor de bouw en infra inclusief award. En in [...]

Lees meer
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”

Volgens Suzanne verdient iedereen een werkplek. "Hoe lang of kort je gebruiksaanwijzing ook is." Daarom besloot ze voor Evers & [...]

Lees meer
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?

Condens kan op de binnen- als de buitenkant van het raam optreden, afhankelijk van de verschillende omstandigheden. Hieronder volgen de [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
FINEO glas