Isolatieglas

De term isolatieglas is erg ingeburgerd. Maar wat is isolatieglas nou eigenlijk? Het bestaat uit twee lagen glas met daartussen een spouw. In deze tussenruimte zit lucht. In de HR++ variant van isolerend glas zit edelgas zoals argon. Hierdoor is je isolatieglas nóg beter isolerend.

Er zijn verschillende varianten van isolerend glas mogelijk. Zonder gas en met glas, monumentenglas, ondoorzichtig isolatieglas, gelaagd isolatieglas et cetera. Je kunt zelfs je glas in lood panelen bij ons in laten bouwen tússen isolatieglas. Zo combineer je de schoonheid van het glas in lood, met de isolerende waarde van isolatieglas.

De U-waarde van dubbel glas is ongeveer 3. HR++ isolatieglas heeft een U-waarde van 1.1. Er zijn nog diverse andere mogelijkheden. Isolatieglas bestellen? Wij leveren alle soorten isolatieglas in elk gewenst formaat. Van heel groot tot klein, geen enkel probleem.

De belangrijke voordelen van isolatieglas

Hr++ glas, dubbel glas of isolerend glas heeft drie belangrijke voordelen boven enkel glas.

  • Isolatieglas bespaart veel energie omdat er minder warmte verloren gaat uit je woning. Deze warmte hoeft dus niet worden opgewekt door je CV ketel en dit geld kan worden bespaard. Deze besparing kan jaarlijks oplopen tot honderden euro’s!
  • Ga je dubbel glas vervangen en isolatieglas plaatsen? Dan ervaar je direct een hoger wooncomfort. In de woonkamer is de temperatuur meer constant en er zijn geen koude plekken meer dicht bij de ramen. Het maakt het prettiger om in deze ruimtes te verblijven.
  • Doordat er een constanter klimaat heerst in de ruimte met isolerend glas, ontstaat er ook minder tocht. Daarnaast is er minder condens op de ruiten. Dit is prettiger en gezonder!

Dubbel glas of isolerend glas kopen? Wij helpen graag!

Het is belangrijk om een raam goed in te meten. Je kunt dit zonder problemen aan ons uit handen geven. Daarnaast is het plaatsen van dubbel glas vakwerk. Wij kunnen je HR++ glas leveren maar natuurlijk monteren wij het ook graag voor je. Dan ben je er zeker van dat het glas op de correcte manier is geplaatst. Een prettig gevoel!

Actueel

“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”

Volgens Suzanne verdient iedereen een werkplek. "Hoe lang of kort je gebruiksaanwijzing ook is." Daarom besloot ze voor Evers & [...]

Lees meer
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?

Condens kan op de binnen- als de buitenkant van het raam optreden, afhankelijk van de verschillende omstandigheden. Hieronder volgen de [...]

Lees meer
Al het moois ontstaat tussen glas en gerinkel
Al het moois ontstaat tussen glas en gerinkel

Evers & Evers Glas: er is geen houden meer aan ‘Ik ben geen verkoper die mensen iets door de strot [...]

Lees meer
Wat bespaar je door enkel glas te vervangen door dubbel glas?
Wat bespaar je door enkel glas te vervangen door dubbel...

De gasprijzen gaan door het dak. Jij overweegt om jouw enkel glas te vervangen door dubbel glas. Natuurlijk bespaar je [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews