Isolatieglas

De term isolatieglas is erg ingeburgerd. Maar wat is isolatieglas nou eigenlijk? Het bestaat uit twee lagen glas met daartussen een spouw. In deze tussenruimte zit lucht. In de HR++ variant van isolerend glas zit edelgas zoals argon. Hierdoor is je isolatieglas nóg beter isolerend.

Er zijn verschillende varianten van isolerend glas mogelijk. Zonder gas en met glas, monumentenglas, ondoorzichtig isolatieglas, gelaagd isolatieglas et cetera. Je kunt zelfs je glas in lood panelen bij ons in laten bouwen tússen isolatieglas. Zo combineer je de schoonheid van het glas in lood, met de isolerende waarde van isolatieglas.

De U-waarde van dubbel glas is ongeveer 3. HR++ isolatieglas heeft een U-waarde van 1.1. Er zijn nog diverse andere mogelijkheden. Isolatieglas bestellen? Wij leveren alle soorten isolatieglas in elk gewenst formaat. Van heel groot tot klein, geen enkel probleem.

De belangrijke voordelen van isolatieglas

Hr++ glas, dubbel glas of isolerend glas heeft drie belangrijke voordelen boven enkel glas.

  • Isolatieglas bespaart veel energie omdat er minder warmte verloren gaat uit je woning. Deze warmte hoeft dus niet worden opgewekt door je CV ketel en dit geld kan worden bespaard. Deze besparing kan jaarlijks oplopen tot honderden euro’s!
  • Ga je dubbel glas vervangen en isolatieglas plaatsen? Dan ervaar je direct een hoger wooncomfort. In de woonkamer is de temperatuur meer constant en er zijn geen koude plekken meer dicht bij de ramen. Het maakt het prettiger om in deze ruimtes te verblijven.
  • Doordat er een constanter klimaat heerst in de ruimte met isolerend glas, ontstaat er ook minder tocht. Daarnaast is er minder condens op de ruiten. Dit is prettiger en gezonder!

Dubbel glas of isolerend glas kopen? Wij helpen graag!

Het is belangrijk om een raam goed in te meten. Je kunt dit zonder problemen aan ons uit handen geven. Daarnaast is het plaatsen van dubbel glas vakwerk. Wij kunnen je HR++ glas leveren maar natuurlijk monteren wij het ook graag voor je. Dan ben je er zeker van dat het glas op de correcte manier is geplaatst. Een prettig gevoel!

Actueel

Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan [...]

Lees meer
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor-...

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews