Wat is de dikte van dubbel glas?

De dikte van dubbel glas kan erg variëren. Heb je nog nooit eerder dubbel glas aangeschaft, dan kunnen wij je daarmee helpen. Zo kun je fouten en extra uitgaven voorkomen. De dikte van dubbel glas is erg belangrijk. Hoe dikker het dubbel glas, hoe beter isolerend het glas werkt. Met dikker dubbel glas verlies je minder warmte en zal je eindafrekening van je energieleverancier lager uitvallen.

De dikte van je dubbel glas kan je niet zomaar kiezen. Er zijn verschillende factoren op van invloed.Om de dikte van je dubbel glas te bepalen moet je de precieze afmeting van het raam weten. Daarnaast is het belangrijk om de gewenste isolatiewaarde van het glas te bepalen. Ook is het kozijn waarin het glas geplaatst gaat worden een factor.

Is het dubbel glas dikker? Dan heeft het dubbele glas meer stabiliteit. Heb je dus een groter raam? Dan zal het dubbel glas ook dikker moeten zijn. Is een ruit groter dan 3,4 vierkante meter? Dan moet het dubbel glas dikker worden dan 24 mm. Is je paneel kleiner? Dan is dubbel glas met een totale dikte van ongeveer 24 mm voldoende.

Tussen de 2 panelen van het dubbel glas zit een spouw. Deze tussenruimte heeft een grote impact op de isolerende waarde van het dubbel glas. De spouw kan een verschillende dikte hebben, bijvoorbeeld 6 of 14 mm. Hoe dikker het glas en hoe breder de spouw, hoe hoger de isolerende waarde van het dubbel glas. De totale dikte van het dubbel glas is dan natuurlijk meer. Is de spouw van het dubbel glas gevuld met edelgas? Dan is het dubbel glas nog beter geïsoleerd.

Heb je nu kozijnen met enkel glas? Dan kan je daar niet altijd dubbel glas in plaatsen, het dubbel glas is namelijk dikker. Je kunt de bestaande kozijnen natuurlijk vervangen of wij passen de sponning voor je aan. Op deze manier kan je het dikkere dubbele glas in jouw kozijnen plaatsen. Lukt dit echt niet? Dan werken we met voorzetramen om jouw woning beter te isoleren.

Wanneer we werken met gelaagd isolatieglas, is je dubbel glas ook dikker. De kostprijs is wat hoger, maar je krijgt dan veiligheidsglas in plaats van standaard dubbel glas.

Ben je benieuwd wat de dikte van jouw dubbel glas zou moeten zijn? Bel ons dan even. Elke situatie is verschillend en wij bekijken de maatwerk situatie graag samen met jou.

Actuele berichten

Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen
Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers...

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in [...]

Lees meer
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra inclusief award
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra...

Wij zijn zo trots! https://www.youtube.com/watch?v=D0UsKrFIJhY Evers & Evers glas is finalist voor de bouw en infra inclusief award. En in [...]

Lees meer
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”

Volgens Suzanne verdient iedereen een werkplek. "Hoe lang of kort je gebruiksaanwijzing ook is." Daarom besloot ze voor Evers & [...]

Lees meer
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?

Condens kan op de binnen- als de buitenkant van het raam optreden, afhankelijk van de verschillende omstandigheden. Hieronder volgen de [...]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
FINEO glas