Wat is float glas?

Float glas is de naam van het algemene basisproduct wanneer het uit de oven komt. Het bestaat uit veel verschillende bestanddelen zoals kalk, magnesium, silicium en natriumoxide. Deze combinatie van bestanddelen wordt in een zeer hete oven van ongeveer 1450 graden Celsius gebakken tot vloeibaar glas. Dit vloeibare glas wordt op een tin bad gegoten. Omdat glas een kleiner soortelijk gewicht heeft dan tin, drijft het glas als een spiegel op het tin bad. Daarom noemen we dit glas float glas.

De onderkant van het float glas wordt glas onder invloed van het gesmolten tin. De bovenkant is glad door het vuur van de oven. Zo ontstaat perfect vlak glas!

De eigenschappen van float glas

Float glas is de meest voorkomende glassoort. Je komt deze soort overal tegen. Het wordt zoveel toegepast, omdat het perfect vlak is en omdat het overal altijd precies dezelfde dikte heeft. Je kunt float glas op veel verschillende manieren toepassen. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, isolerend dubbel glas, gelaagd glas of triple glas. Het is verkrijgbaar in diverse diktes, tussen 2 mm en 25 mm dik.

De bewerkingsmogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt het frezen, snijden, slijpen, graveren, etsen, decoreren, brandschilderen, lakken, stralen et cetera.

Advies nodig over de mogelijkheden? Wij helpen je graag!

De mogelijkheden zijn zo divers dat we je graag persoonlijk te woord staan om tot het beste advies te komen. Wat zijn je wensen en waar moet de oplossing aan voldoen? Neem contact met ons op en we zoeken samen naar een prachtige uitkomst. Float glas heeft zoveel mogelijkheden!

Actueel

Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan [...]

Lees meer
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor-...

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews