Geld besparen met triple glas?

Naast de standaard dubbele beglazing bestaat er ook triple glas. Dit glas bestaat uit drie glaslagen, in plaats van de twee lagen glas bij HR++ glas. We noemen het dan ook wel HR+++ glas of driedubbel glas. Doordat er sprake is van drie lagen glas, heb je ook twee maal een spouw tussen het glas. Dit is, net zoals bij HR++ glas ook gevuld met edelgas. Én er is een tweede HR coating toegevoegd. In de basissamenstelling is de opbouw bijvoorbeeld 4-12-4-12-4. Het totale glaspakket bij triple glas is dan 36 mm dik.

Triple glas is een veelzijdige glassoort die je binnen en buiten kan toepassen. Voor de hand ligt het gebruik van driedubbel glas in kozijnen in woningen en bedrijfsruimtes. Het kan een kozijn in je keuken, badkamer of garage zijn. Indien je de twee buitenste glaslagen in gelaagd glas uitvoert, kan je het glas ook veilig toepassen voor deuren en schuifpuien.

De samenstelling van het triple glas hangt af van de grootte van het paneel en waar het wordt toegepast, dit is maatwerk. We adviseren je hier graag over.

Triple glas en isolatie

Door triple glas bespaar je nóg meer energie en wordt er dus nog minder CO2 uitgestoten. Beter voor jouw portemonnee en goed voor het milieu! Driedubbel glas zal de temperatuur in je woning goed reguleren, omdat je weinig warmte via het raam verliest. In de zomer houd je hierdoor de warmte buiten en in de winter houd je de warmte binnen. Ook zorgt het triple glas ervoor dat je geluiden van buitenaf minder goed hoort, een prettige bijkomstigheid.

De U-waarde (warmedoorgangscoëfficiënt) van het glas geeft aan hoe goed het isoleert. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het glas isoleert. De waarde ligt ongeveer tussen de 0.5 en 0.9. Vergelijk je dit met HR++ glas dan komt dit uit op een U-waarde van 1.1. De U waarde heeft betrekking op het glas zelf, bijvoorbeeld ergens midden in het paneel van het driedubbel glas. Bij de afstand houders, dus langs de randen, is het warmteverlies groter. Bij een groot raam is dit effect klein te noemen, bij een klein raam is dit effect groter.

Doordat het glas uit drie lagen bestaat, is het glas ook zwaarder dan het gangbare dubbele glas. De meeste nieuwbouwwoningen zijn daar wel op berekend. Dit is echter niet altijd het geval bij de wat oudere woningen.

Persoonlijk advies? Neem contact op!

Onze specialisten weten alles van triple glas en de mogelijkheden van deze glassoort. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt hierover. Of heb je ideeën die je graag uitgevoerd zou willen hebben? Neem contact met ons op en wij spreken de mogelijkheden met je door.  We helpen je graag!

Actueel

Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers Glas en ERA Contour winnen
Bouw en Infra Inclusief Award: initiatieven van Evers & Evers...

Op 11 april zijn de winnaars van de allereerste Bouw en Infra Inclusief Award bekendgemaakt in The Colour Kitchen in [...]

Lees meer
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra inclusief award
Evers & Evers glas finalist voor de bouw en infra...

Wij zijn zo trots! https://www.youtube.com/watch?v=D0UsKrFIJhY Evers & Evers glas is finalist voor de bouw en infra inclusief award. En in [...]

Lees meer
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”
“Ik vind het mooi dat werknemers bij ons groeien!”

Volgens Suzanne verdient iedereen een werkplek. "Hoe lang of kort je gebruiksaanwijzing ook is." Daarom besloot ze voor Evers & [...]

Lees meer
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?
Condens op de binnen- of buitenkant van het raam?

Condens kan op de binnen- als de buitenkant van het raam optreden, afhankelijk van de verschillende omstandigheden. Hieronder volgen de [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Standaardglas heeft als eigenschap dat je jezelf er lelijk aan kunt verwonden. Als dit glas kapotgaat, ontstaan er zeer gevaarlijke grote scherven. Om dit te voorkomen, is er veiligheidsglas ontwikkeld. Dit wordt ook wel letselwerende beglazing genoemd. De eigenschappen waar veiligheidsglas aan moet voldoen, zijn vastgelegd in de NEN 3569-norm.


Lees meer

Dubbelglas komt voor in vele varianten. Eén daarvan is zonwerend of warmtewerend glas. Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating. Dankzij deze coating blijft de warmte in de zomer beter buiten. In de winter houdt de coating de warmte juist binnen in huis.


Lees meer

Onze woningen worden met de jaren beter geïsoleerd. Dat heeft enorm veel voordelen. Helaas betekent dit ook dat de ruimtes minder goed worden geventileerd. Het resultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid. Ook zorgt een slechte ventilatie voor een minder schone lucht. Dit is zorgelijk, want een schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit probleem ga je tegen door een ventilatierooster in je raam te plaatsen.


Lees meer

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 12 reviews
FINEO glas