Geld besparen met triple glas?

Naast de standaard dubbele beglazing bestaat er ook triple glas. Dit glas bestaat uit drie glaslagen, in plaats van de twee lagen glas bij HR++ glas. We noemen het dan ook wel HR+++ glas of driedubbel glas. Doordat er sprake is van drie lagen glas, heb je ook twee maal een spouw tussen het glas. Dit is, net zoals bij HR++ glas ook gevuld met edelgas. Én er is een tweede HR coating toegevoegd. In de basissamenstelling is de opbouw bijvoorbeeld 4-12-4-12-4. Het totale glaspakket bij triple glas is dan 36 mm dik.

Triple glas is een veelzijdige glassoort die je binnen en buiten kan toepassen. Voor de hand ligt het gebruik van driedubbel glas in kozijnen in woningen en bedrijfsruimtes. Het kan een kozijn in je keuken, badkamer of garage zijn. Indien je de twee buitenste glaslagen in gelaagd glas uitvoert, kan je het glas ook veilig toepassen voor deuren en schuifpuien.

De samenstelling van het triple glas hangt af van de grootte van het paneel en waar het wordt toegepast, dit is maatwerk. We adviseren je hier graag over.

Triple glas en isolatie

Door triple glas bespaar je nóg meer energie en wordt er dus nog minder CO2 uitgestoten. Beter voor jouw portemonnee en goed voor het milieu! Driedubbel glas zal de temperatuur in je woning goed reguleren, omdat je weinig warmte via het raam verliest. In de zomer houd je hierdoor de warmte buiten en in de winter houd je de warmte binnen. Ook zorgt het triple glas ervoor dat je geluiden van buitenaf minder goed hoort, een prettige bijkomstigheid.

De U-waarde (warmedoorgangscoëfficiënt) van het glas geeft aan hoe goed het isoleert. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het glas isoleert. De waarde ligt ongeveer tussen de 0.5 en 0.9. Vergelijk je dit met HR++ glas dan komt dit uit op een U-waarde van 1.1. De U waarde heeft betrekking op het glas zelf, bijvoorbeeld ergens midden in het paneel van het driedubbel glas. Bij de afstand houders, dus langs de randen, is het warmteverlies groter. Bij een groot raam is dit effect klein te noemen, bij een klein raam is dit effect groter.

Doordat het glas uit drie lagen bestaat, is het glas ook zwaarder dan het gangbare dubbele glas. De meeste nieuwbouwwoningen zijn daar wel op berekend. Dit is echter niet altijd het geval bij de wat oudere woningen.

Persoonlijk advies? Neem contact op!

Onze specialisten weten alles van triple glas en de mogelijkheden van deze glassoort. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt hierover. Of heb je ideeën die je graag uitgevoerd zou willen hebben? Neem contact met ons op en wij spreken de mogelijkheden met je door.  We helpen je graag!

Actueel

Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover
Glaswanden: groeiend Evers & Evers exclusief dealer Cover

6 oktober 2020 Evers & Evers Glas en Interieurglas is exclusief dealer voor Nederland geworden van Cover, Fins producent van draai- [...]

Lees meer
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!
Isolatie van je bestaande ramen: zo doe je dat!

Wil je jouw ramen gaan isoleren? Goede isolatie zorgt voor een grote besparing. De kou blijft buiten en je kan [...]

Lees meer
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Isolerende raamfolie: wat is het en wat zijn de voor-...

Denk je eraan om isolerende raamfolie toe te passen op jouw ruiten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er [...]

Lees meer
Lees al het nieuws

Veelgestelde vragen

Glas zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect in jouw huis. Elke glassoort heeft zijn eigen isolerende waarde. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk licht in ons huis. We willen de kou echter ook graag buiten huis houden. Daarom is het glas de laatste tientallen jaren sterk doorontwikkeld, waardoor de isolatiewaarde steeds hoger werd en het woongenot werd vergroot.


Lees meer

Glas in lood ramen brengen ook nadelen met zich mee. De isolatiewaarde ervan is niet te vergelijken met het HR++ en HR+++ glas van tegenwoordig. Glas in lood isoleert nog minder dan gewoon enkel glas, dat ligt aan de loodstrips die ertussen zijn gezet. Ons wordt vaak de vraag gesteld of we bestaand glas in lood kunnen isoleren. En daarvoor bieden we bij Evers & Evers inderdaad de juiste oplossingen.


Lees meer

Wil je graag besparen door middel van isolatie? Denk dan ook eens aan het isoleren van je enkel glas. Een goede isolatie zorgt voor een enorme besparing. In de winter houd je de kou beter buiten en in de zomer zorg je er juist voor dat de warmte buiten blijft.


Lees meer
Lees al onze FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 8,9 op basis van 7 reviews